Chris Mazarese

Chris MAZARESE werd geboren in Zoutleeuw in de provincie Vlaams-Brabant.
Ze studeerde godsdienstwetenschappen en werkt al 20 jaar in de lerarenopleiding UCLL.
Daar ligt haar focus op het gebruik van multimedia en drama bij kleuters. Het thema van kansarmoede in de kleuterschool ligt haar nauw aan het hart. Daarnaast is ze als vrijwilliger actief in de armoedebeweging en het Holebihuis Vlaams-Brabant.

Chris MAZARESE is een creatieve ziel die met woord en beeld speelt alsof die speeltuin voor haar gelegd is.

Zij is de laatste jaren betrokken geweest bij tal van uiteenlopende projecten zoals onder meer Yumbalaya, een country-project met Nathalie Delcroix en Eva De Roovere. Zij was frontvrouw in Trio Comiso, een programma rond zanger Adamo, in Trio Aswat en in Tandem/Tandem. Zij is de drijvende kracht achter de VZW Parafernalia Producties die
artistieke krachten allerhande een platform wil geven.

Samen met gitarist en liedjesschrijver Geert Hanssens vormt Chris MAZARESE als zangeres het duo “Cherchez la Femme”. Zij brengen eigen nummers en maken eigenzinnige bewerkingen van de blijvers in de kleinkunst. Cherchez la Femme won in 2000 de Nekka-nacht wedstrijd. In 2016 verscheen hun eerste album ‘Tussen vroeg of laat.’

In 2007 schreef Chris MAZARESE de tekst voor het liedje “Man of vrouw” van Sabien Tiels.

In 2011 en 2012 was Chris al te gast als regisseur in Aleydis met “Jules en Alice” en “Diplodocus Deks” van Tom Lanoye. In 2019 met Almost Maine.

Regisseren zit Chris MAZARESE helemaal in het bloed. Op haar website http://mazaregie.weebly.com stelt zij : “Regisseren is een passie. Niets aan te doen ! Valt niet te laten noch te nemen, valt gewoon te doen.”

“ And sometimes life itself is just a small performance. “
(Chris Mazarese, uit het levensboek , 2016)